I Wallanders fotspår

Följ i kriminalkommissarie Kurt Wallanders spår i Ystad.

Upptäck de kullerstensbelagda gränderna där han skyndar fram på väg till nästa fall, följ med på en kopp kaffe på Fridolfs konditori eller till hans arbetsplats på polisstationen. Wallanderplatserna finns i hela staden för alla som känner till kriminalkommissarien, för andra märks inget alls. Miljöerna från böckerna och filmerna är i staden, du kommer att känna igen dig.

Med Wallanderpaketet har du möjligheten att komma kriminalkommissarien lite närmare. Paketet innehåller en övernattning på ett av hans favorithotell, en middag på en av de restauranger som han brukar besöka och en Wallanderfika på för Wallanderfans världsberömda Fridolfs konditori.

Till vårt Wallanderpaket kan du köpa till entré till Cineteket, Ystads filmmuseum, under deras ordinarie öppettider. Cineteket, har öppet nästan alla dagar hela året. Om det inte är öppet den dagen du är här är du naturligtvis välkommen tillbaka vid nästa tillfälle. På Cineteket finns utställningar och en fin samling av Wallanderrekvisita, en biosalong och fotoutställning. Här finns också souvenirer med filmtema, filmer, affischer och en mängd annat trevligt att köpa med sig hem från besöket i Wallanders hemstad. Dessutom ett litet filmcafé och när du sitter här kanske du ser någon skådespelare på väg till Ystad Studios alldeles bredvid Cineteket för att spela in någon ny film.

Under sommaren kan man boka till en Wallandertur med Ystads Frivillige Bergningscorps veteranbrandbil. Det finns även möjlighet att boka och följa med på en busstur med Wallander i landskapet eller en guidad vandring till fots i Wallanders spår. (mer information via Ystads Turistbyrå).

Författaren Henning Mankells romanfigur har lockat besökare från hela världen sedan första boken släpptes 1991. Nu, 25 år senare, har det släppts 11 böcker och spelats in fler än 50 filmer om Wallander. De sista av BBC med Kenneth Branagh som Wallander.

Min varukorg

Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service?


Kontakta gärna oss vardagar 9-17
Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00
Ystads turistbyrå
0411-57 76 81


Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Skånes officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Boka med oss

  • Officiella bokningssajten
  • Bästa-pris-garanti
  • Störst utbud
  • Säker betalning online
  • Inga bokningsavgifter